warning
İlan yayından kaldırılmıştır

GES ve Elektrik Projeleri Sorumlusu

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş

İstanbul(Asya)(Sancaktepe)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

10 - 15 yıl arası

Departman

Mühendislik

Mühendislik

Başvuru Sayısı

190 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Tecrübe

10 - 15 yıl arası

Başvuru Sayısı

190 başvuru

Departman

Mühendislik

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Görev Kapsamı               :

 

Güneş Enerjisi Sistemleri yatırımları ve bu tesislerin yeni Elektrik Projeleri, mevcutların elektrik proje revizyon gereksinimleri için tüm araştırma, projelendirme, dizayn, planlama, ihale ve uygulama süreçlerini takip etmek; söz konusu yatırımların ekonomik ve yeni güncel teknolojilere uygun olarak inşa edilmesi, tüm GES ve Elektrik sistemlerinin iyi durumda muhafazasının sağlanması için bakım ve tadilatlarının Bölgeler tarafından yaptırılmasına teknik destek sağlamak, Sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda elektrik, enerji tasarrufları için gerekli ekonomik dizaynların ve tüketimlerini raporlamak, incelenmesi konularında yöneticisine yardımcı olmak.

 

 

Yetki ve Sorumlulukları   :

 

GES Yatırımları ve Elektrik Projeleri için ihale dosyası hazırlamak.

İhale katılımcısı firmaların finansal yapılarını araştırmak, referans projelerini ziyaret etmek, EPC kalitelerini incelemek, Yöneticisine rapor vermek.

İhale dosyasındaki şartname, keşif bedeli, metraj, malzeme kalitesi, vb. QA/QC süreçlerini kontrol ederek Yöneticisine rapor vermek.

Yürütülen GES, elektrik proje ve uygulama çalışmalarını Teknik Şartname doğrultusunda; teknik, yönetmeliklere ve mevzuata uygunluğunu kontrol etmek.

Bitirilen yatırımları; sözleşmede belirtilen şartlar doğrultusunda kontrol ederek geçici ve kesin kabul işlemlerini sonuçlandırmak.

GES ve Elektrik Projeleri, hakedişleri ile ilgili her faturayı kontrol ederek Yöneticisine sunmak.

GES santralleri kurmak için alınması zorunlu olan Çağrı mektuplarının, yapı ruhsatlarının alınması için yetkili mercilerle irtibat kurmak.

Bakanlık, Belediye evrakları, Ruhsat evrakları, Çağrı Mektupları, Proje etüdü için gerekli evrakları vb. tüm yazılı materyallerin organizasyonu ve ilgili departman ile paylaşılmasını sağlamak.

9.     Elektrik İdaresi, Enerji Müsaadesi ve proje onayları işlerini takip ederek bu süreci planlamak, danışmanları ve proje ekibi ile projeleri sonuçlandırmak, Talep gücü projelendirmesi, Sözleşme gücünün tespitleri ve tüm onay süreçlerini takip etmek.

10. GES projelendirme simülasyonlarından en az iki tanesine (PVsyst, PVSOL...) çok iyi hakim olmak, ihtiyaç durumunda güncel sürüm eğitimlerine katılmak.

11. Güneş Enerjisi Santralleri (GES) yapılacak olan çatı ve/veya arazilerimizi maksimum güneş enerjisi verimliliğine göre dizayn etmek, DC kurulu gücü, dizayn edilecek AC kurulu güç süreçlerini danışman firmaları ve yöneticisi ile şekillendirmek, Uygulama alanı çatı olacak sistemlerde modül teknolojisini, toplam modül panel sayısını tespit etmek, toplam ihtiyaç olan inverter sayılarını inceleyip tasarım projesi, DC taraf, AC taraf, topraklama, İnşaat, Mühendislik ve işçiliklerde yapılacak ürün tanımlarını ve ürün markası ve modellerini incelemek, GES ihalesi süreçlerini takip etmek, mevcut AG projelerine uyumunu baştan oluşturmak, veya projesi tamamlanmış tesislerin AG ve gerekli revizyonları için süreçleri takip etmek.

12. Elektrik Alçak Gerilim ve Orta Gerilim projelerinin dizayn süreçlerinde olmak, projeleri yerinde inceleyip denetlemek.

13. Elektrik Alçak Gerilim, saha aydınlatma, yıldırımdan koruma tesisatı, topraklama tesisatı, aydınlatma tesisat planları, priz, kuvvet tesisat planları, enerji dağıtım planları, UPS planı, telefon data dağıtım tesisat planı, kablo kanal ve döşeme kanalları planları, yangın alarm ve ihbar tesisat planları, seslendirme ve acil anons tesisat planı, kapalı devre TV (CCTV) sistemleri planları, TV ve uydu anten sistemi planı, güvenlik sistemi tesisat planı, elektrik panoları, gerilim düşümü hesapları, akım tahkikleri, scada yazılım enerji takip sistemleri, LED aydınlatma sistemlerini incelemek, ihale dosyası metraj listesi marka onayları ve teknik şartnameye uygunluğunu incelemek ve denetlemek. Aylık hakediş kontrollerini yapmak.

14. Planlama yapmak, teknolojiyi takip etmek, malzeme, uygulama, EPDK tarafından yayınlanan güncel yönetmeliklere (Lisanslı, Lisansız)  haiz olmak, değişiklikleri takip etmek, yönetmelik okumak, edindiği bilgileri projeleri iyileştirmek için Yöneticisine raporlamak.

 

 

Aranılan Nitelikler :

 

 

 

·       Üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun

·       10-15 yıl arası tecrübeli

·       Özellikle Çatı GES Yatırımlarında en az 5 yıl, Arazi GES Yatırımlarında en az 5 yıl görev almış, referans verebilecek

·       İleri düzeyde autocad,revit, ms project ve office programlarını kullanabilen,

·       İstanbul / Anadolu yakasında ikamet eden / edebilecek

·       İş güvenliği konusunda bilgi sahibi

·       Analitik düşünebilen

·       Problem çözme yeteneği gelişmiş

·       Sonuç odaklı düşünebilen

·       Ekip çalışmasına uyum sağlayabilen

 

Aday Kriterleri

Üniversite(Mezun), Yüksek Lisans(Mezun)
Yapıldı, Muaf
İngilizce(Okuma : İleri, Yazma : İleri, Konuşma : İleri)
B sınıfı

Elektrik Elektronik Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Elektrik Elektronik Mühendisi Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları Elektrik Elektronik Mühendisi Nasıl Olunur? Elektrik Elektronik Mühendisi Nedir? Elektrik Elektronik Mühendisi İş İlanları
Hakkımızda

Faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başlayan BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. ana ilkesi, temel gıda ve tüketim malzemelerinin mümkün olan en uygun fi

Şirket Sayfasına Git
Şirketin Aydınlatma Metni

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ İŞE ALIM SÜREÇLERİ KAPSAMINDA KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE YÖ

Detaylı Bilgi

Elektrik Elektronik Mühendisi pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Elektrik Elektronik Mühendisi Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları Elektrik Elektronik Mühendisi Nasıl Olunur? Elektrik Elektronik Mühendisi Nedir? Elektrik Elektronik Mühendisi İş İlanları