warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı

İstanbul(Asya)(Tuzla)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Departman

İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları

Başvuru Sayısı

971 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Uzman

Başvuru Sayısı

971 başvuru

Departman

İnsan Kaynakları

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz bünyesinde bulunan Çalışan İlişkileri ve Bordro Departmanımızda görevlendirilmek üzere Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı arayışımız mevcuttur.

Genel Nitelikler

Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya ilgili bölümlerinden mezun,

Personel özlük işleri ve bordrolama, puantaj, ücret tahakkuku, yıllık izin, iş kanunu mevzuatı ve SGK uygulamaları konusunda en az 5 yıl deneyimli,

İyi derece SAP bilen,

Tercihen yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahip,

MS Office programlarını bilen,

Detaylı ve titiz çalışabilen,

Müşteri odaklı çalışabilecek,

Ekiple iş birliği becerisi yüksek,

İnsan ilişkilerinde başarılı, çözüm odaklı, analitik, sürekli öğrenme ve gelişime açık,

İstanbul Anadolu yakası veya Kocaeli Gebze, Darıca veya Çayırova ilçelerinde ikamet eden.


Görev Tanımı

1. Ücret bordrolarını ilgili ayda kesinleşen puantaj bilgilerine paralel şekilde hazırlamak ve doğruluğunu sağlamak.

2. Ay sonu maaş hesaplamalarını yapmak ve amirine iletmek, Ay sonu ay kapanışlarını yapmak, Muhasebe ve Finans Departmanları ile mutabakat sağlamak.

3. Maaş zammı, prim, ek ödemeleri takip etmek, SAP aktarımlarını yapmak, çalışanlara sağlanan yan haklarının kontrolünden ve doğruluğundan sorumlu olmak.

4. PDKS sisteminden gelen bilgilerin SAP’a aktarılmasını sağlamak.

5. Çalışanlara ilişkin özlük sicil dosyalarının eksiksiz olarak tamamlanmasını ve güncelliğini sağlar.   

6. SGK aylık bildirgelerini internet üzerinden E-Bildirge olarak takip etmek ve bilgilendirmek.

7. İş kurumuna her ayın ilk haftası bildirilen İŞKUR Durum Çizelgesinin bildirimini yapmak.

8. İşe giriş işlemleri, iş akdi fesih işlemleri, istifa ve emeklilik sebebiyle işten ayrılmalarda gerekli işlemleri İş ve SSK mevzuatına uygun olarak gerçekleştirmek.  İşten ayrılma ile ilgili olarak fesih yazısının tebliği, ibraname, depo zimmet araştırması, yasal hak edişlerin hesaplama ve ödeme işlemlerini yapmak.

9. Bölge Çalışma Müdürlüğüne ve TÜİK’e gönderilmesi gereken ilgili bildirge ve bilgileri hazırlamak ve yasal süresi içerisinde verilmesi için amirini bilgilendirmek.

10. Şirket Maaş Borç Yönetmeliği çerçevesinde; avans verilmesi için gerekli kontrol işlemlerini yürütmek. Ödenen avansların takibini yapmak ve kesinti periyoduna uygun olarak ilgili aylarda bordro tahakkuklarına yansıtmak, raporlamasını yapmak.

11. Personelin mesai devam durumlarını takip etmek. Ücretli ve ücretsiz mazeret izinleri, yıllık ücretli izinler, hastalık nedeni ile devamsızlıkların olması durumunda işlemlerin mevzuat ve işyeri prosedürlerine uygun olarak yürütür ve devamsızlık raporlarını hazırlamak. Resmi mahiyetteki mazeret izinlerinin ve idari izinle belirlenmiş mazeret izinlerinin kaydedilmesini gerçekleştirmek. Fazla mesai kayıtlarının düzenlenmesi ve denkleştirme işlemlerinin (ücretli izin kayıtlarının) yapılmasını sağlamak.

12. Yıllık ücretli izin takibinin aylık olarak yapılması, departman yöneticileri ile düzenli olarak paylaşmak. Doğum izni ve ücretsiz izin işlemlerinin yapılması ve kayıt işlemlerini yürütmek.

13. Yaptığı işin kalitesinden sorumlu olmak ve kendi sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilen işin kalitesini kontrol etmek.

14. İşbaşı yapan çalışanların evraklarının teslim alınması, tasnifi, personel dosyasına aktarımı, sözleşme ve işbaşı gününün çalışana tebliği, çalışan bilgilerinin SAP’a kaydedilmesini sağlamak

15. Süreli sözleşme ile çalışan personelin sözleşme süresinin takibini yapmak ve ilgili birimlere bildirmek.

16. Alt işveren takibini yürütmek.

17. Personelin ayrılış ve ilişik kesme işlemlerini yapmak, evrak teslimini gerçekleştirmek.

18. Terfi işlemlerinin kaydedilmesi, çalışanlara tebliğ edilmesi, Şirketler arası transferleri SAP’a kaydeder ve resmi kurumlara bildirimleri hazırlamak ve amirinin onayına sunmak.

19. Sağlık Sigortası süreçlerini takip etmek, Aracı kurum ile çalışanların özel sağlık süreçlerini yönetmek, gerekli bilgi ve belgeleri sağlamak, yenileme dönemi çalışmalarında gerekli hazırlıkları yapmak, maliyet çalışmaları yaparak yöneticilerini bilgilendirmek.

20. Düzenli olarak veya yönetim tarafından talep edildiğinde şirketin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık ücretli izin yüklerinin hesaplamalarının yapılarak rapor olarak sunulması.

21. Yasal değişiklikleri takip ederek SAP ve diğer bordro süreçlerinde sisteme entegre edilmesi veya revize edilmesi.

22. Otomatik Katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi için gerekli kesintileri BES sistemine yüklenmesi, BES için çalışanların güncel durumlarının aylık olarak düzenli takip edilmesi.

23. Çalışanlara maaş bordrolarının dağıtılması, ücret ve diğer bildirimlerin gerekli gizliliğe uyarak yapılması.

24. İş Sağlığı ve Güvenliği süreçlerinin takip edilerek İSG Uzmanı ile koordinasyonun yapılması, raporların dosyalanması, Çalışanların periyodik sağlık tarama süreçleri takip etmek, yöneticilerine gerekli uyarıları yapmak, Sağlık kontrolü süreçlerinin koordinasyonunu yapmak ve takip etmek.

25. İş yeri hekimliği süreçleri takip etmek ve yöneticisini düzenli olarak bilgilendirmek.

26. Disiplin kurulu hazırlıklarının ve kararlarının takibini yapmak.

27. Resmi Kurumlar ile yapılması gereken yazışmaları yapmak.

Aday Kriterleri

En az 5 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun)
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı İş İlanları
Hakkımızda

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalim

Şirket Sayfasına Git
Yan Haklar

Özel Sağlık Sigortası, Servis, Yemekhane.

Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Kıdemli Bordro ve Özlük İşleri Uzmanı İş İlanları