warning
İlan yayından kaldırılmıştır

Finans ve Bütçe Kontrol Yöneticisi

WILCO İNSAN KAYNAKLARI VE HİZMET ANONİM ŞİRKETİ

İstanbul(Avr.)(Avcılar)

İş Yerinde

İş Yerinde

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Departman

Finans

Finans

Başvuru Sayısı

144 başvuru

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Pozisyon Seviyesi

Orta düzey yönetici

Başvuru Sayısı

144 başvuru

Departman

Finans

GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI

Pozisyon Adı                      : Finans ve Bütçe Kontrol Yöneticisi

Bölümü                                : Mali ve İdari İşler

Bağlı Olduğu Yönetici        : Mali ve İdari İşler Müdürü

 

PROFİL

Minimum Eğitim Seviyesi             : Üniversite mezunu (tercihen Ekonomi-Finans-Bankacılık-Maliye böl.)

Minimum Tecrübe Süresi             : 6-10 Yıl  

Yabancı Dil                                          : İngilizce (Tercih Sebebi )

Çalışma Yeri                                       : Avrupa Yakası İstanbul

 

TEMEL YETKİNLİKLER

Yönetsel Yetkinlikler

Analitik düşünme, karar alma becerisi, problem çözme becerisi, liderlik becerisi, sözel iletişim ve idari yazışma becerisi, bilgi analizi ve raporlama becerisi, iletişim ve sunum becerileri, planlama ve organizasyon becerisi, operasyonel sistem kurgulama becerisi, kar odaklılık

Operasyonel Yetkinlikler (Pozisyona özel)

Finansın tüm alt başlıkları (bütçe, nakit akış, banka vb.) ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi, mali konularda yasal mevzuat bilgisi, MS Office (iyi derecede Excel), bilgi sistemleri (ERP) sistemleri bilgisi. (TercihSebebi: UFRS sistem uygulama ve raporlama bilgisi)

 

YÖNETSEL GÖREVLER

1. Wilco Grubunu kurumsal kimliğine uygun olarak temsil etmek ve ileride ekibi tarafından temsil edilmesini sağlamak.

2.   Wilco Grubunun kurumsal ilke, politika ve stratejilerine uygun olarak, yürürlükte olan tüm prosedür, talimat, yönetmelikleri uygulamak

3.  Şirketin bütçe kalemleri ve imza yetkilerine uygun olarak, bölümüne bağlı tüm satın alma ve harcama kalemlerini günlük düzeyde yönetmek ve onaylamak; riskleri tespit etmek ve bağlı bulunduğu Müdür ile paylaşmak.

4. Kendi bölümünde ilgili insan kaynağı temin edilmesi sürecinde yer almak ve yetkinlik gelişimini sağlamak. Tüm süreci İnsan Kaynakları bölümü ile iş birliği içinde yönetmek.

TEMEL OPERASYONEL SORUMLULUKLAR

1. Wilco Grubu finansman fonksiyonlarının etkili bir şekilde yürütülebilmesi için yapılması gereken tüm finans ve muhasebe faaliyetlerini sorumlulukla yönetmek.

2.   Wilco Grubu yıllık yatırım, gelir, gider bütçelerinin hazırlanmasını ve finansman ve nakit akışı işlemlerinin tahmin edilmesi ve bütçeye girilmesi çalışmalarını koordine etmek. Genel Bütçe finansman ve nakit akışı bütçe vs gerçekleşme durum raporlamalarını ve analizlerini düzenli olarak gerçekleştirmek ve periyodik olarak yayınlamak. Sapma ve varyasyon analizlerini nedenleri ile açıklamak. Genel Bütçe ve Finansman / nakit akışı açısından bütçe vb. gerçekleşme ile ilgili riskleri tespit etmek, önerilerini üst yönetime sunmak.

3.  Wilco Grubu şirketlerinde finansman ve nakit akışı raporlamalarının yapılması sürecini yönetmek. Periyodik olarak finansman durumu ve nakit akışı raporlamalarını yapmak, riskleri belirlemek ve bu konuda önerilerini üst yönetime sunmak. Öz kaynak ve kredi dengelerini gözetmek, mali kayıtların tutarlılığını kontrol etmek.

4.  Finansal tablolar analizi, bölümlerden gelen diğer bilgiler kapsamında, tahmini nakit akış tablolarının sağlıklı şekilde hazırlanmasını sağlamak ve gelen tabloların konsolidasyonunu yapmak. Konsolide finansman bütçesinin iş ihtiyaçları ve bilgi sistemleri kayıtları ile tutarlı olduğunu ve operasyon sonuçlarını doğru yansıttığını teyit etmek. 

5.  Mali sorumluluk merkezi mantığı çerçevesinde, şirketin SBU bazlı gelir-gider /kar-zarar merkezleri bazında genel raporlama finansman ve nakit akışı raporlama sisteminin kurulmasını sağlamak. Gerçekleşen karşılaştırmalı nakit akışı raporlarını haftalık ve aylık olarak hazırlamak ve yayınlamak. 

6. Şirketin onaylı olarak yürürlükte bulunan yatırım ve operasyon finansman planlarının miktar, zaman ve şartları ile ilgili olarak bankalar ve devlet kurumları ile görüşmelerine destek olmak.  

7.  Nakdi ve Gayri nakdi kredi ürünleri bilgisiyle bankalarla ilgili kredi ve teminat süreçlerini etkinlikle ve verimlilikle yönetilmesine destek olmak . Tüm kredi giriş işlemlerinin, kredi geri ödeme ve faiz kayıtlarının doğru bir şekilde muhasebede işlenmiş olduğunu kontrol etmek.

8.  Şirketin her türlü borçlarının ve ödemelerinin kayıtlarının tutulması, satın almalar veya sözleşmelerle yapılan ödemeler veya personel ücretlerinin ödenmesi gibi kritik süreçleri yönetilmesine destek olmak.  Günlük, haftalık, aylık ödeme listelerini kontrol etmek ve üst yönetim onayıyla ödeme yönetimini gerçekleştirmek.

9.  Yatırımlarla ilgili nakit çıkışları ve diğer tüm ödemelerin, sözleşme şartlarına ve şirketin nakit akışına uygun olarak planlamasını yapmak ve planlara uyulmasını sağlamak. Yatırım harcamaları ile ilgili mali ve yönetim raporlarının hazırlanmasını sağlamak.

10. Şirket kasalarında bulunacak nakitlerin minimumda tutulması, ancak operasyonların planlı ve ek gelişecek ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda olması ile ilgili standartları belirlemek. Diğer tüm nakitlerin banka hesaplarında değerlendirilmesi ve korunması için günlük prosedürleri oluşturmak ve denetlemek.

11.  Hazine işlemleri konusundaki bilgisiyle şirketin bankalardaki nakit havuzunun risk almadan ancak en yüksek getiriyle değerlendirilmesi sürecine destek olmak.   

12.  Finansman işlemleri ile ilgili muhasebe kayıtlarının şirket standartlarına ve bütçe mantığına uyumlu olarak gerçekleşmesini sağlamak, ihtiyaç duyulan geliştirme ve iyileştirmeleri ilgili müdürlük/bölümler ile koordinasyon sağlayarak gerçekleştirmek.

13. min 5 yıllık bütçe hazırlığını koordine etmek ve öngörülen bütçelerinin, Finansman ve Nakit Akışı bölümleri ile ilgili bilgileri sağlamak. Bu kapsamda enflasyon, faiz, döviz kur tahminleri sağlamak.

14. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda, finansman ve nakit akışı konularında mevcut ve yeni raporlamaların geliştirilmesi, anlaşılır olması ve standartlaştırılması ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yapmak.

15. Mali İşler alanındaki finansal tüm yasal düzenlemeleri ve gelişmeleri izlemek, şirketin SMMM ve YMM ve diğer yönetim danışmanları ile iş birliği içinde finansal tüm kayıt ve kuralların en son değişiklikleri içerecek şekilde faaliyetlere uyarlanmasını sağlamak.

16. Wilco Grubu finansman, bütçe ve bütçe takibi konularındaki faaliyetlerinin yukarıda belirtilen bütün yönlerinin yürütülmesini gerçekleştirmek. Yapılması gereken iyileştirmeler konusunda tavsiye ve görüşlerini bildirmek.

17. ERP programı uygulamalarının finansalları etkileyecek boyutlarının organizasyonunu sağlamak

18.   Şirketin aktifinin her türlü muhtemel riske karşı sigortalanmasını sağlamak


Çalışma Saatlerimiz

Hafta içi 08:00-12:30 / 13:30- 18:00



Aday Kriterleri

En az 6 yıl tecrübeli
Üniversite(Mezun)
Yapıldı
İngilizce(Okuma : İyi, Yazma : İyi, Konuşma : İyi)

Finans ve Bütçe Kontrol Ekip Lideri pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Finans ve Bütçe Kontrol Ekip Lideri İş İlanları

Finans ve Bütçe Kontrol Ekip Lideri pozisyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ya da diğer iş fırsatlarını incelemek için aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz.

Finans ve Bütçe Kontrol Ekip Lideri İş İlanları